Se till att skratta och må bra

“Ett skratt förlänger livet” har du säkert hört ett flertal gånger. Att skratta är nämligen bra för hälsan på många sätt. Skratt motverkar stress, är bra för blodtrycket, stärker immunförsvaret och kan få dig att sova bättre.

Viktigare än någonsin

Kanske känner du som många andra att omvärlden inte är så ljus just nu. Både globalt och lokalt är det många som kämpar och upplever förändringar. Därför är det livsviktigt att hitta solglimtar i vardagen och ständigt se till att framkalla skratt. Det finurliga är att din kropp inte gör skillnad på ett äkta skratt som kommer från något du roas av eller ett fejkat skratt som du beordrar fram. Det är en av anledningarna till varför fenomen som skrattyoga har blivit så populärt.

Hitta den perfekta julklappen

Det hemstickade plagget är årets julklapp 2022, medan det i fjol var en upplevelse. När du nu börjar planera julklapparna och ska shoppa på nätet kan ett tips vara att tänka på just skratt och glädje. Vad får dina nära och kära att le och hur kan du sprida mer glädje? Och kom ihåg: delad glädje är dubbel glädje. Passa därför på att ge bort upplevelser där du också får skratta.