Planera inför midsommar

Sommaren kommer, var så säker. Det kan naturligtvis se olika ut längts i söder mot för vad det ser ut längst i norr. Men det kommer att bli sommar. Midsommar är sommarens stora fest och det gäller att man planerar inför denna.

Ett av de viktigaste inslagen under midsommar är så klart midsommarstången. Denna är det svårt att klä något mycket tidigare än dagen innan midsommarafton. Vad som kan förberedas är själva stången. ta inte i för mycket bara så den blir för tung att lyfta när ni klätt den klart. Vad man kan förbereda är vilka lekar och musik som ska vara med under denna somriga dag. Lokal ska pyntas efter konstens alla regler och detta kan redan idag köpas in så man är väl förberedd. Ordna med ett partytält om vädret inte skulle vara på er sida. Man vet aldrig men vi håller tummarna att det kommer att vara fint väder till midsommar.

Om vädret tillåter så duka upp utomhus men var beredd på att det kan vara lite kyligt senare och kanske framförallt mot kvällen. I inbjudan så skriv hur ni planerar att fira midsommar så de som kommer kan planera vilka kläder som ska tas med. En trevlig tävling och tipsrunda kan vara om alla som är bjudna får skriva en fråga som samlas in vid ankomst och någon går ut och sätter upp. Då har ni klart med tipsslingan och alla kan delta. Ett rätt borde man ju fixa med den egna frågan.