Elina Du Rietz

Elina Du Rietz är en av Sveriges många duktiga komiker och hon har varit en del av underhållningsbranchen i snart 20 år. Första gången hon medverkade i TV var 1998 i programmet “Silikon” och hon har sedan dess varit med i en mängd olika program, som till exempel Solsidan, Partaj, Torsk på Tuben och Julkalendern 2008 ”Med skägget i brevlådan”.

mic_256492474

Förutom att vara med i TV och film så har Elina också hunnit med ett flertal scenframträdanden både inom teater och ståupp. Några framträdanden som hon har varit med i är Big Comedy, Rolf – det går så länge som det går, Babben och Lennie samt Osvajpade Diamanter.

Som ståuppkomiker fick hon genomslag 2008 erfter att ha vunnit nybörjartävlingen Bungy Comedy. Hennes framträdanden är ofta mycket visuella och hon använder gärna kroppen för att visa saker. Ämnen som hon skämtar om är bland annat raggning, tvångstankar, familj och dåliga sidor.

Elina Du Rietz föddes den 13 september 1975. Efternamnet Du Rietz är av franskt ursprung och kommer från en fransman på hennes pappas sida som flyttade hit till Sverige på 1600-talet. Elina heter hon delvis för att hennes mamma kommer ifrån Finland där namnet är väldigt vanligt.

Under sin karriär har hon hunnit med mycket olika saker även sånt som att till exempel skriva krönika, medverka i radio, skriva sketcher och jobba med radioreklam.